Om Strövtåg i Världen

Jag är en obotlig och outtröttlig upptäcktsresande som hatar att packa resväskan, men älskar att planera resan. Jag kan lägga timmar på att hitta ”rätt” hotell och restaurang. Inte det dyraste eller coolaste men ”rätt” för den resa jag ska göra.  Jag reser lika gärna till storstad som går på vandring i utmarkerna. Den bästa upplevelsen är enligt min erfarenhet ofta den som är nära naturen och kulturen man besöker.  Design, musik och konst i vardagen finns det något bättre? 

Så har vi ju maten – den enkla och rena. Mina resor kantas alltid av smaker att minnas. Lagad med hjärtat, gärna baserad på grönsaker eller fisk. Samtidigt kan jag inte motstå en råbiff med tillbehör. Pizza äter jag nästan aldrig, samtidigt har jag min favoritpizzarestaurang och det är få restauranger som slår den. 

Jag har rest över hela världen i jobbet och privat. Nu njuter jag allt mer av resor i närområdet. Ofta med utgångspunkt från Frankrike där vi har en liten lägenhet. Vi har en fantastiskt rik historia i Europa och det finns otroligt mycket att se och lära ”runt knuten”.

Jag hoppas att du ska tycka att det är roligt att följa mina Strövtåg.  Jag skulle bli otroligt glad om du fick inspiration att besöka någon av de platser jag tipsar om!  Kontakta mig gärna och berätta här.

Anna-Clara af Ekenstam

Please follow and like us: