Närbild på Anna-Clara på toppen av ett fjäll

Om Strövtåg i Världen

En blogg för dig som söker restips utanför guideböckernas tio-i-topp.

Välkommen att följa med på strövtåg till storstäder, trendiga hotspots och små bergsbyar. Vandringar i vildmark och berg med magiska vyer och dopp i små bergssjöar. Resor längs slingrande vägar med äventyret runt knuten.  Bortanför guideböckernas tio-i-topp-listor. 

Strövtåg i världen är inte bara en blogg för dig som gillar att resa utan även för dig som tycker om att resa i fantasin och läsa om dofter, smaker och synintryck.

Anna-Clara af Ekenstam

Jag som skriver på Strövtåg i Världen är Anna-Clara af Ekenstam. Jag är en obotlig och outtröttlig upptäcktsresande som älskar att utforska nya platser. Jag kan lägga timmar på att hitta ”rätt” hotell och restaurang. Inte det dyraste eller coolaste men ”rätt” för den resa jag ska göra.  Jag reser lika gärna till storstad som går på vandring i utmarkerna. Den bästa upplevelsen är enligt min erfarenhet oftast den som är nära naturen och kulturen man besöker.  

Så har vi ju maten – den enkla och rena. Mina resor kantas alltid av smaker och dofter att minnas. Lagad med hjärtat, gärna baserad på grönsaker eller fisk. Samtidigt kan jag inte motstå en råbiff med tillbehör. Pizza äter jag nästan aldrig. Ändå så har jag min favoritpizzarestaurang och det är få restauranger som slår den. 

Jag har rest över hela världen i jobbet och privat. Nu njuter jag allt mer av resor i närområdet. Ofta med utgångspunkt från Frankrike där min man Magnus och jag har en liten lägenhet. 

Ärliga inlägg

Mina blogginlägg är inte sponsrade eller beställda av någon. Jag skriver bara om det jag själv vill och upplever. Jag startade bloggen för att jag tycker om att skriva och jag vill att du som läsare ska tycka att mina inlägg är läsvärda och håller en hög kvalitet.

Jag hoppas att du ska tycka om att följa med på mina strövtåg. Skulle du få inspiration att besöka någon av de platser jag tipsar om skulle jag tycka att det var väldigt roligt. Kontakta mig gärna och berätta här.

Sociala media

Du hittar mig även på olika sociala media

Facebook:  Strövtåg i Världen

Instagram: @strovtagivarlden

LinkedIn: Anna-Clara af Ekenstam

Please follow and like us: